Beauharnais betraktelser

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

tisdag, oktober 31, 2006

Tisdag (om förmiddagen)

Ymningt snöfall över Residensstaden. De osnygga dalkarlarna hålla sig bakom lås och regel i rättmätig fruktan för vädrets makter.

Tillbaka i obygden efter en uppbyggelig helg i Lärdomsstaden vid Fyris. Lördagen voro avsatt åt HBF Birkarlarna och dessas paltstämma. En synnerligen väl spenderad kväll medelst mången lärd diskurs kring uppbyggeliga teman. Det funnos även bland gästerna en skara förvirrade dalkarlar, vilka önskade se huru en kulturbärande institution verkar. Man har som förhoppning att dessa representanter kunna sprida upplysningen även till sina förmörkade avkrokar.

I övrigt har undertecknad en mängd ärenden att behandla. Arbetsbördan torde närma sig det ohemula under innevarande månad. Yttermera visso planeras även för Sällskapets stora Höstbal vilken ämnar äga rum om lördagen.

Å den politiska fronten har man fått kännedom att Friherre tillika Ministern För Utrikes Angelägenheter Bildt efter mycket om och men beslutat avyttra sina så kallade aktier i ryska energibolag. Detta är intet en dag för sent, ty dessa ryska kretiner ämnar konstruera en så kallade pipeline under Östersjön i syfte att transportera naturgas från Förbundsrepubliken Ryssland till Förbundsrepubliken Tyskland. Undertecknad ställer sig starkt tveksam, för att inte säga rent ut sagt kallsinning till sådana drummelfasoner. Östersjön är av hävd en svensk insjö, och man hoppas att ämbetsmännen i Arvfurstens Palats återknyter till Domini Maris Baltici för att stävja sådana dumheter.

Å en positiv not finner man att den vederstyggliga helgen Halloween numera synes minska i betydelse i Konungariket Sverige. Detta är endast av godo, ty vi behöva icke mer amerikanskt tjafs. Undersåtarna uppmanas i stället att åminna sig Alla Helgons Dag och därstädes och ett sansat och värdigt sätt åminna sig de som lämnat de levandes skara. Att Halloween överhuvudtaget vunno insteg i den storsvenska kultursfären finner man magstarkt, och man kan endast anta att de lågpannade kretinerna inom den så kallade handeln sågo en möjlighet att krama ytterligare penningar ur allmogen. Enligt undertecknads ringa mening är detta i partiet medelst landförräderi och då ordningen återställs i Konungariket kommer de personer vilka finnes skyldiga till att ha firat sagda amerikaniserade högtid, finna sig bakom lås och regel å Marstrands Fästning.

Dock inser undertecknad att vi leva i en så kallad globaliserad värld och det är måhända icke möjligt att helt stävja införseln av nya högtider. Undertecknad vill därmed framhålla ett alternativ till det vederstyggliga amerikansiserade spektaklet och framhålla Guy Fawkes Day, i åminnnelse av den klent begåvade engländaren vilken sökte spränga parlamentet.

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...

torsdag, oktober 26, 2006

Torsdag (om eftermiddagen)

Tunga skyar och hällande regn över Residensstaden. De osnygga dalkarlarna huka bakom lås och regel i fruktan för vädrets makter.

Åter å sin kammare å Ämbetsverket efter den av salig kansler Oxenstierna reglementerade samt av Hans Majestät Konungen lagstadgade så kallade lunchen. Det synes undertecknad att Residensstaden i Hans Majestäts Illojala Provins Dalarne gjort ett försök till uppryckning avseende det kulinariska, ty nu går det att få sig ärtsoppa till livs även i denna avkrok.

Under dagen har man deltagit å en så kallad avtackningsceremoni för Fru Landshövdingen Dahlberg. Fru Landshövdingens så kallade förordnande är numera å den så kallade upphällningen och hon kommer snart att lämna denna Gudsförgätna trakt. Således bjödos det å tårta och kaffe, samt sjöngos för Fru Landshövdningen. Undertecknad stämde dock icke med i sången, ty Fru Landshövdingen Dahlberg är en uttalad republikan och således en ulv i fårakläder, vilken aktivt söka störta Hans Majestät Konungen. Dock återfanns i undertecknads närhet, illojala dalkarlar och annat patrask vilka funno detta vara en rekorderlig inställning. Då ordningen återställs i Koungariket kommer undertecknad tillse att sådant lymmelspel stävjas i lindan.

I nuläget pågår även spekulationer om vem som månde efterträda Fru Dahlberg som befallningsman i Dalarne. Undertecknads pengar är placerade å det osnyggt korta samt misstänkt skäggiga Hr Föredetta Statsrådet Pagrotsky. Icke för att man å något sätt önskar se denne pajas som Hans Majestät Konungens befallningsman i Dalarne, utan för det att denne halvfigur kan antas vara det säkraste så kallade kortet. I värsta fall kommer måhända den förskräckliga tillika lågpannade tillika klent begåvade tillika hysteriska Folkkommissarien Ulvskog att bliva utsedd vilket enligt undertecknads ringa mening torde resultera i att samtliga redliga undersåtar i Hans Majestät Konungens Provins Dalarne snart sutto i läger.

Om undertecknad fått utse nästkommande Landshövding i Dalarne torde valet falla å den rekorderliga Fru Doktorn tillika Redaktrisen för Svenskt Biografiskt Lexikon Milton. Man betackar sig för diverse avdankade politiker och så kallade kulturpersonligheter fortsättningsvis.

måndag, oktober 23, 2006

Måndag (om eftermiddagen)

Tunga skyar och regn över Residensstaden i Dalarne. Man emotser att hösten gjort sitt intåg i denna trakt och att vinterstormarna inom kort kommer att hålla de osnygga dalkarlarna bakom lås och regel.

Arbetsdagen å Ämbetsverket lider mot sitt slut, men flitens lampa brinner å undertecknads så kallade kontor. Under dagen har i vanlig ordning en mängd, för Hans Majestät Konungens Provins Dalarne, viktiga ärenden beaktats och beslutats kring.

Helgen spenderades vid Fyris, om fredagens afton i Br Birkarlars ädla krets, lördagen medelst en så kallad uppvaktning av Systersällskapet och söndagen ägnades åt att Sällskapet.

Har icke haft tid att kontrollera vad som skrives å de så kallade dagstidningarnas löpsedlar under dagen men man misstänka att intet gott haver försigått.

Vidare kan anföras att man ännu icke mottagit Hans Majestäts uppdrag att blida regering i Konungariket. Nåväl man har ställt sina tjänster till förfogande och ser med tillförsikt framtiden an.

fredag, oktober 20, 2006

Fredag (om eftermiddagen)

Tunga skyar och hällande regn över Residensstaden i Dalarne. Man emotser att Syndafloden nu drabbar denna Gudsförgätna trakt.

Å sin kammare å Hans Majestät Konungens Ämbetsverk. Under dagen har man ägnat sig åt de uppgifter vilka åligga en. Det blev icke någon utfärd till Gefle, utan arbetet fingo utföras å Ämbetsverket.

Om ett par timmar styrs ånyo kosan österut till Lärdomsstaden vid Fyris. Man är om aftonen inviterad till Kammaren å den Norrländska Nationen, där man ämnar höja en bägare med övriga redliga bröder Birkarlar.

Undertecknads ödmjuka förslag om en ny så kallad regering har fallit i god jord, och det senaste tillskottet är unge Hr Gustav, vilken så att säga, tingat posten som statsråd med ansvar för infrastrukturfrågor. Undertecknad emotser att Hans Majestäts Riksvägar kommer att byggas ut och förbättras för att således underlätta framryckningen av Hans Majestäts Försvarsmakt.
(http://wwwanker.blogspot.com/)

Vidare har undertecknad fått kännedom om en lömsk och rakt igenom illvillig kampanj riktad mot Hans Mest Katolske Majestät Juan Carlos II. I den rödgardistiskt anstuckna så kallade kvällstidningen redogörs för ett påstått lymmelaktigt förfarande avseende en björnjakt i Förbundsrepubliken Ryssland. Enligt sagda rödgardistiskt anstuckna så kallade kvällstidning, skulle björnen i fråga varit påverkad av diverse rusdrycker, vilket gjorde den till ett så kallat 'lätt byte' för Hans Mest Katolske Majestät Juan Carlos II. Man finner sådant dravel vara synnerligen opassande, och kretinerna i den ryska statsapparaten vilka sprida sådan dynga torde å det snaraste placeras i så kallade omskolningsläger. Yttermera visso torde även de klent begåvade tillika osnyggt republikanska så kallade murvlarna å den rödgardistiskt anstuckna så kallade kvällstidningen placeras å Marstrands Fästning å en diet av vatten och bröd för den desinformation de plägat prångla ut.

Skäms!

torsdag, oktober 19, 2006

Torsdag (om eftermiddagen)

Hällregn över Dalarne. Men emotser att mången osnygg dalkarl sköljes bort.

Åter å kammaren å Ämbetsverket efter en så kallad utbildning av Hans Majestät Konungens Skatteuppbördsmän i Södra Dalarne. Detta var å alla sätt uppbyggeligt, särskilt då som undertecknad ansvarade för utbildningen. Dock erhöll man icke lunch vilket är smolket i dagens bägare.

Om morgonen bege man sig antagligen åt Gefle till, där man eventuellt skall deltaga å en så kallad mässa. Dock icke högmässan, ty som de redliga läsarne känna till spara man denna till söndagen. Om morgondagens afton är man inviterad till den redliga HBF Birkarlarnas kammare för samkväm. Lördagen bjuda å ett socialt engagemang medelst högtidsdräkt. Man kan alltså våga sig på att hävda att den stundande helgen i Lärdomsstaden synes undertecknad bliva mycket amusant tillika uppbyggelig.

En tanke som slogo undertecknad då man läste den i övrigt förvirrade Hr Torstenssons så kallade blogg är det synnerligen starka stöd undertecknad njuta i sin kandidatur till posten som Statsråd med ansvar för Kulturfrågor. Dock bör man måhända taga det ett steg längre och redogöra för vilka av sina så kallade bloggkamrater man hade rekryterat till sitt så kallade kabinett i händelse av att undertecknad emottar Hans Majestät Konungens uppdrag att bilda regering.

Hans Majestäts Försteminister tillika Statsminister
Undertecknad

Ministern för Utrikes Angelägenheter
Fröken Jeanette vilken förvisso är av finsk övertygelse. Detta torde dock icke vara något problem när som Östra Rikshalvan ånyo inlemmas i det Storsvenska Riket
http://livetihelsingfors.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Rikets Försvar tillika Överbefälhavare
Torde tillfalla den redlige Hr Dr Erik vilken har stor erfarenhet av det militära. Man har å känn att de Storsvenska vapnen torde prestera ypperligt då de leds från fronten
http://userfriendlydoc.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Kultur samt Hälsofrågor
Man kan icke se någon annan kandidat än den charmerande unga Fröken tillika Sjuksystern Jemth. Man emotser att hälsovården kommer att bli både bättre och mer "glittrig" (för att använda Fröken Jemts egna formuleringar)
http://hannajemth.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Lag och Ordning samt Konsumentfrågor
Hr Stefan från den så kallade Sugbloggen torde vara självskriven å denna post. Man emotser att missdådare torde erhålla de straff de förtjänar samt få en uppbyggelig dos av vett och fason från denne hedersman
http://sakersomsuger.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Arbetsmarknad
Fröken 6:or och 7:or skall givetvis erhålla denna så kallade portfölj. Man emotser att de letargiska tillika osnygga drönarna å Arbetsförmedlingen hade tagits i Herrans Tukt och Förmaning då hon tillträder sin post
http://tramsigt.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Rikets Finanser samt In och Utrikes Handel
Hr Snubben, vilken icke endast förestår en så kallad kiosk utan även driver en så kallad blogg torde vara väl lämpad att ansvara för dessa för Riket så viktiga frågor
http://snubben.blogspot.com/

Statsråd med ansvar för Utbildning tillika Ungdomsminister
Den förvirrade tillika osnyggt långhårige Hr Torstensson. Detta då han dels är i behov av en grundläggande utbildning själv, samt det faktum att hans ungdomliga framtoning torde vara till gagn då han konfronteras med Hans Majestät Konungens yngre undersåtar
http://sakerjagogillar.blogspot.com/

Undertecknad har intet emot om någon av de tilltänkta Statsråden icke betalat sina televisionslicenser eller brukat svarta barnflickor. Det stå även övriga hugade intressenter fritt att anmäla sitt intresse.

tisdag, oktober 17, 2006

Tisdag (om eftermiddagen)

Växlande molnighet över Residensstaden i Dalarne. Temperaturen är elakt låg.

Ibland undrar man om ens arbete i Hans Majestät Konungens tjänst är värt besväret. Kanske vore det lika bra att inlämna en suplik till Monarken i vilken man redogör för ens arbetssituation och ödmjukt hemställer om att bliva förflyttad till ett annat av Hans Majestät Konungens ämbetsverk.

Måhända är det enkom en släng av en så kallad höstdepression, dock tvivla undertecknad å detta. Man misstänker att ens funktion här å Ämbetsverket är mer av ett så kallat alibi än en faktisk funktion vilken är nödvändig för Dalarne.

Det om detta.

Å den politiska fronten gjorde dagens upplaga av provinsialpressen ett utspel där Fru Landshövding Dahlberg utpekades som en möjlig kandidat till posten som Statsråd med ansvar för Kulturfrågor. Man ställer sig dock ytterst tveksam till Fru Landshövdingens lämplighet i sådan funktion. Fru Landshövdingen är, som bekant, en uttalad republikan och det synes undertecknad ytterst illa om sådana personer bestås medelst statsrådsposter.

I stället skulle undertecknad vilja lansera en annan kandidat till posten; nämligen undertecknad. Såsom de värderade läsarna är högst medvetna om är undertecknad mycket intresserad av kulturfrågor. Man emotser att man i sådan funktion kunde göra underverk för den veritabla kulturskymning Konungariket Sverige befinner sig i. Kulturen skulle ånyo återfå en uppbyggelig karaktär och icke den degenererade form den tagit idag. Moderna Museet hade beslagits medelst lås och regel, ty ytterst få av de så kallade konstverken vilka plägas uppvisas å detta liderlighetens tempel är passande för undersåtarna.

Man emotser att man, då man nu gjort sin kandidatur offentlig, inom kort kommer att bliva kontaktad av Hr Statsministern Reinfeld för en diskussion kring formerna för ens snara upphöjelse. Undertecknad är såsom alltid klädsamt modest och kräva endast att bliva adlad innan man tar sin plats såsom den goda tillika uppbyggeliga kulturens försvarare i Konungariket Sverige.

måndag, oktober 16, 2006

Måndag (om eftermiddagen)

Växlande molnighet över Residensstaden i Dalarne. Hösten synes undertecknad har gjort sitt intåg.

Åter å sin kammare efter att ha deltagit i en så kallad utbildning av Hans Majestät Konungens skatteuppbördsmän i Dalarne. Måndagen har hittills bjudit å en hel del arbete för undertecknad, dock verka det nu som om man har det så kallade läget under kontroll.

Helgen vilken i vanlig ordning spenderades i Lärdomsstaden vid Fyris voro amusant. Fredagen liksom lördagen spenderades mestadels medelst samkväm samt inmundigandet av jästa samt destillerade drycker. Alkohol synes undertecknad vara balsam för själen. Välbehövligt, ty det kosta på att vara en lojal ämbetsman i Hans Majestät Konungens tjänst.

Å den politiska fronten har undertecknad blivit underrättad att det lunsaktiga Fru Statsrådet Stegö-Chiló nu inlämnat sin avskedsansökan. Detta var icke en dag för tidigt, ty det osnygga Fru Statsrådet har allt för länge frestat å de redliga undersåtarnas tålamod medelst sina lymmelfasoner. Man emotser nu att det uppenbart klent begåvade Fru föredetta statsrådet nu iklär sig den så kallade tagelskjortan och gören bot och bättring. Nyliberalt tjafs skall icke behöva spridas bland den redliga allmänheten.

söndag, oktober 15, 2006

Söndag (om den arla morgonstunden)

Växlande molnighet över Lärdomsstaden vid Fyris. Undertecknad togo tillfället i akt att observera vädret då man besteg trapporna till ens residens i katedralens skugga.

Jag ska faktiskt försöka mig på att använda så kallat modernt språk i följande post:

Shit vad man blev dissad i kväll!!!!!!!!!

Just nu mår man som man förtjänar...många groggar för att förmildra omständigheterna.

fredag, oktober 13, 2006

Fredag (om den mycket arla morgonen)

Tunga moln över Lärdomsstaden vid Fyris

Undertecknad hamnade helt oöverlagt å den Norrländska Nationen under aftonen.

Således vill man delge de värderade läsarna att man numer är välbehållen tillbaka å sitt residens i Katedralens skugga.

torsdag, oktober 12, 2006

Torsdag (om aftonen)

Tunga skyar över Lärdomsstaden vid Fyris.

Så skall man ta sig för och skrifta å ens elektroniska så kallade journal. Dagen har bjudit å en hel del så kallade överraskningar, några positiva andra tämligen negativa.

Förmiddagen ägnades åt ett så kallat tjänsteärende, med vidhängande lunch tillsammans med Br. Skattmästare. Såsom påkallat inmundigades ärtsoppa med tillhörande pannkakor. Dock bör tilläggas att även i Lärdomsstaden har drummelmentaliteten gjort insteg, ty å den Norrländska Nationen voro tillbehören slut då undertecknad ämnade spisa desamma. Detta bero ytterst å de osnygga tillika snutiga tillika beskäftiga personerna av den yngre årgången, vilka samtliga tro att man kunna välja mellan att äta det ena och icke det andra. Icke endast undertecknad utan även en försvarlig samling redliga bröder vilka fingo detta besked kastat å sig instämde i undertecknads misstankar.

Nåväl efter en del promenerande fram och tillbaka funno man tillslut den efterfrågade lunchen. Man kom även fram till en så kallad strategi för att tillse att Sällskapets höstbal kan hållas enligt planerna.

Eftermiddagen spenderades å undertecknads residens medelst arbete. Icke det man helst vilja sysselsätta sig med då man befinner sig i Lärdomsstaden men å andra sidan måste plikten gå före allt.

Om morgondagen väntar umgänge med övriga Bröder Birkarlar. Detta inleds med palt såsom fredagar bör.

Å den politiska fronten finner man att de klandervärda tillika inbillska statsrådens skara nu växt sig än större. Fruar Statsråd Borelius samt Stegö-Chiló har gjorts sällskap av det osnygge Hr Statsrådet Billström. Detta måst näpsas å det snaraste eljest den sittande regeringen förfalla i samma later som den förutvarande olagliga tillika obehagliga regimen. Dock inser undertecknad att det enda sunda alternativet är att giva Hans Majestät Konungen exekutivmakten åter.

En positiv nyhet är dock att den lågpannade tillika klent begåvade Fröken ungsocialist Sjödin har befunnits skyldig av en så kallad domstol. Dock inskränkte sig påföljden till ekonomisk ersättning åt Hr Ordningsvakten vilken fick utstå Fröken Sjödins drummelaktiga beteende å krogen i Kgl Hufvudstaden. Undertecknad anser att i detta fall torde icke nåd gå före rätt utan Fröken Sjödin bör omedelbart placeras å Marstrands Fästning. Detta torde lära Fröken Sjödin ödmjukhet samt om möjligt bidraga till att giva henne en sundare inställning till rusdrycker.

onsdag, oktober 11, 2006

Onsdag (om eftermiddagen)

Grå skyar över Residensstaden i Dalarne. Hösten är i antågande.

Ånyo måst man ursäkta sig att man icke funnit tiden att nedteckna sina betraktelser över tillvaron. Ens så kallade schema har varit allt för fulltecknat. Nåväl:

Under föregående veckoslut hade man det stora nöjet att få bevista Lundalogens jubileeum. Detta voro skoj, kul tillika roligt. Helgen tillbringades således medelst en stor mängd bröder, dessas damer samt en försvarlig mängd alkohol. Lundalogen erhöll från Upsala diton en gåva bestående av en så kallad etikettbok samt champagne vilket mottogs synnerligen väl.

I övrigt har arbetsbördan å Hans Majestät Konungens ämbetsverk i Dalarne blivit ytterligare något större. Detta är för all del nödvändigt även om det tar tid från ens övriga liv. Nåväl en lojal ämbetsman i Hans Majestät Konungens tjänst klagar icke utan stretar på för Fäderneslandet samt Hans Majestät Konungens Provins Dalarnes bästa.

Å den politiska fronten synes det undertecknad att ens misstankar besannats. Samma lymmelmentalitet vilken präglade den tidigare, olagliga tillika obehagliga regimen synes undertecknad vara legio även i Hans Majestäts Regering. Statsråden Fru Borelius samt Stegö-Chilò har uppenbarligen uppvisat klandervärd moral då det avse vissa betalningar och liknande. Undertecknad anser att Fru Statsrådet Stegö-Chiló är särskilt klandervärd då hon icke betalat den så kallade televisionslicensen under 16 år. Man emotser denna kanaljskas snara avskedsansökan. Avseende Fru Statsrådet Borelius är dock undertecknad beredd att låta nåd gå före rätt. Det synes undertecknad att fler telningar i Konungariket Sverige skulle må bra av att uppfostras av en så kallad barnflicka. Dock torde Fru Statsrådet ha vetat bättre än att betala sagda barnflicka medelst så kallade svarta pengar.

Man emotser att Hr Försteministern Reinfeldt å det snaraste ger sagda Fruar Statsråd varsin ordentlig åthutning andom till skräck och varnagel.

tisdag, oktober 03, 2006

Måndag (om den sena aftonen)

Regntunga skyar över Lärdomsstaden vid Fyris.

Ännu en amusant helg har passerat. Om fredagens afton befunno sig undertecknad å Kammaren för att därstädes umgås medelst bröderna i HBF Birkarlarna. Trots ett något decimerat deltagarantal voro kvällen mycket amusant.

Lördagen bjöd å en så kallad gasque å den norrländska nationen. Arrangörer voro de redliga föreningarna Härja-Jämt samt Jämtamot Redivivum. Undertecknad hade den stora förmånen att bliva placerad å det så kallade honnörsbordet tillsammans med Fröken Allstans ´era D samt Hr Överhövding A. Spisningen voro delikat tillika tillagad av Br. Br O. Efter det att taffeln brutits inmundigade undertecknad en hel del alkohol vilket medför att beskrivningen av aftonen är något sporadisk.

Dock måst tillstås att man hade det stora nöjet att få stifta bekantskap medelst den charmerande Fröken Jemth, vilken visade sig vara lika trevlig tillika charmerande i verkliga livet som i den så kallade bloggosfären. Även den osnyggt långhårige Hr Torstensson voro representerad å sagda tillställning.

Söndagen bjöd å kopparslagare samt Högmässa å St Ansgar. Därefter styrelsemöte med HBF Birkarlarna. Å det hela taget en väl spenderad dag.

I nuläget har tråkiga händelser timats å undertecknads residens därav ingen observation kring det vidare politiska livet i Konungariket Sverige. Måhända måst man inställa sin planerade exkursion till Kungliga Hufvudstaden under morgondagen.

Gud Bevare Konungen