Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

tisdag, oktober 31, 2006

Tisdag (om förmiddagen)

Ymningt snöfall över Residensstaden. De osnygga dalkarlarna hålla sig bakom lås och regel i rättmätig fruktan för vädrets makter.

Tillbaka i obygden efter en uppbyggelig helg i Lärdomsstaden vid Fyris. Lördagen voro avsatt åt HBF Birkarlarna och dessas paltstämma. En synnerligen väl spenderad kväll medelst mången lärd diskurs kring uppbyggeliga teman. Det funnos även bland gästerna en skara förvirrade dalkarlar, vilka önskade se huru en kulturbärande institution verkar. Man har som förhoppning att dessa representanter kunna sprida upplysningen även till sina förmörkade avkrokar.

I övrigt har undertecknad en mängd ärenden att behandla. Arbetsbördan torde närma sig det ohemula under innevarande månad. Yttermera visso planeras även för Sällskapets stora Höstbal vilken ämnar äga rum om lördagen.

Å den politiska fronten har man fått kännedom att Friherre tillika Ministern För Utrikes Angelägenheter Bildt efter mycket om och men beslutat avyttra sina så kallade aktier i ryska energibolag. Detta är intet en dag för sent, ty dessa ryska kretiner ämnar konstruera en så kallade pipeline under Östersjön i syfte att transportera naturgas från Förbundsrepubliken Ryssland till Förbundsrepubliken Tyskland. Undertecknad ställer sig starkt tveksam, för att inte säga rent ut sagt kallsinning till sådana drummelfasoner. Östersjön är av hävd en svensk insjö, och man hoppas att ämbetsmännen i Arvfurstens Palats återknyter till Domini Maris Baltici för att stävja sådana dumheter.

Å en positiv not finner man att den vederstyggliga helgen Halloween numera synes minska i betydelse i Konungariket Sverige. Detta är endast av godo, ty vi behöva icke mer amerikanskt tjafs. Undersåtarna uppmanas i stället att åminna sig Alla Helgons Dag och därstädes och ett sansat och värdigt sätt åminna sig de som lämnat de levandes skara. Att Halloween överhuvudtaget vunno insteg i den storsvenska kultursfären finner man magstarkt, och man kan endast anta att de lågpannade kretinerna inom den så kallade handeln sågo en möjlighet att krama ytterligare penningar ur allmogen. Enligt undertecknads ringa mening är detta i partiet medelst landförräderi och då ordningen återställs i Konungariket kommer de personer vilka finnes skyldiga till att ha firat sagda amerikaniserade högtid, finna sig bakom lås och regel å Marstrands Fästning.

Dock inser undertecknad att vi leva i en så kallad globaliserad värld och det är måhända icke möjligt att helt stävja införseln av nya högtider. Undertecknad vill därmed framhålla ett alternativ till det vederstyggliga amerikansiserade spektaklet och framhålla Guy Fawkes Day, i åminnnelse av den klent begåvade engländaren vilken sökte spränga parlamentet.

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...

7 Comments:

Blogger SixesAndSevens said...

Jag vill också ha oväder. Här är 14 grader varmt och både sol och moln. Tråkigt. Bra sagt angående Halloween.

31/10/06 12:37  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Bästa Fröken 6:or och 7:or

Om undertecknad fått välja hade man å det snaraste valt bort den ohemula mängd blötsnö vilken fallit över Residensstaden i Dalarne. Dock - intet ont vilket icke för något gott med sig, ty de osnygga dalkarlarna hålla sig utom synhåll.

31/10/06 13:32  
Anonymous Anonym said...

Det låter som om någon blivit inspirerad av V for Vendetta...

31/10/06 18:23  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Bäste Hr Redford

Undertecknad hyser inga som helst planer å att spränga the Houses of Parliament i luften. Dock anser man att det är en Gudibehaglig gärning att bränna denne Fawkes å bål för de missdåd han planerade.

31/10/06 18:50  
Blogger Gustav said...

Träffande ord om Halloween Eugéne. Jag håller med till punkt och pricka.

Jag måste meddela att undertecknad var i lärdomstaden under helgen, dock inte under en längre period. Men lär dyka upp igen om en inte allt för avlägsen framtid, då vore jag hedrad att skaka hand med Eder.

Redford: Snarare tvärtom.

31/10/06 21:06  
Anonymous Anonym said...

Jag älskar halloween.

mer pumpor åt folket!

och flädermöss

31/10/06 21:43  
Blogger Peppe said...

Då jag fortfarande var en slacker-studerande firades den 5 november som Svenska Natten inför Svenska Dagen den 6 november. Bara som ett alternativ till Gut Fawkes Day...

1/11/06 08:39  

Skicka en kommentar

<< Home