Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

onsdag, juli 26, 2006

Onsdag (om förmiddagen)

Växlande molnighet över Residensstaden, temperaturen är elakt hög.

Jag måst erkänna att ibland synes mig arbetet å Ämbetsverket svårare än vanligt. Jag måst finna rätt på dokument vilka haver begravts i den formliga elefantkyrkogård som centraldiariet utgör. Detta är minsann ingen uppgift lämpad för en gentleman. Dock måst det göras och jag får se till det övergripande målet - nämligen att rensa upp i drängstugan.
I morgon återvänder undertecknad, efter avslutat arbetspass, till Lärdomsstaden vid Fyris och residenset i Katedralens skugga. Det blir en så kallad långhelg. En hel del uppgifter stå å agendan, ty både Sällskapet och Föreningen har kommande aktiviteter vilka måst struktureras. Detta kommer att ta en hel del av undertecknads tid i anspråk, men det är ju som bekant så kallat 'kärt besvär'.
Yttermera visso gör det en gott att lämna detta kulturella bakvatten för något längre tid. Residensstaden börjar gå undertecknad å nerverna med sin lantliga framtoning och totala brist på acceptabla och uppbyggeliga aktiviteter. Undertecknad är övertygad att Gamle Kung Gösta icke föresåg att Dalarne skulle utvecklas å detta sätt, och han begråter säkert detta i sin himmel.
På samma tema kan nämnas att undertecknad under gårdagens afton och natt hade det stora nöjet att ta del av en biografi över salig Konung Carl Johan. Ett mycket välskrivet verk av den redlige Hr Lagerqvist vilken haver producerat ett gott hantverk om den ädle man.
Å den politiska fronten har en synnerligen klarsynt medlem av den olagliga regim vilken styr och ställer inom Konungariket Sverige uttryckt sig i stil med att det största hotet mot den olagliga regimens fortsatta maktinnehav icke äro de borgerliga partierna utan om unga fröknar och gossar icke väljer att taga anställning i den så kallade offentliga sektorn, ty detta torde resultera i att den olagliga regimens så kallade väljarbas krymper betänkligt. Även om klarsynthet alltid skola applåderas är analysen icke korrekt, ty det största hotet mot sittande tillika olagliga regim är sagda olagliga regims maktfullkomlighet och totala världsfrånvändhet. Jag syfta primärt på den vederstyggliga Folkkommissarien Ulvskog men även det obehagliga och letargiska Statsrådet Hr Ringholm. Dock gälla omdömet i större eller mindre utsträckning samtliga så kallade politiska partier, vars rätta ansikte redan den redlige skalden Snoilsky beskrev i dikten "Hattar och Mössor"

Skam få alla nya, fula
Namn, som söndra våra hem!
Väl jag unnade en kula
Den, som först kom upp med dem.
Svensk, helt rätt och slätt, må bli
Bästa, endaste benämning,
Aska varde varje lämning
Utav allt, som nämns parti!»