Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

måndag, juli 17, 2006

Måndag (om morgonen)

Sol över Residensstaden

Så var man tillbaka å sin kammare å Hans Majestäts Ämbetsverk efter en uppbyggelig helg i Lärdomsstaden. Mången aktivitet hunnos med under de två dagar man hade nöjet att få vistas i civilisationen, och de allra flesta av dessa gick i umgängets tecken.

Dock höll mycket att gå om intet på grund av lymmlarna å Statens Järnvägar. Å det första verkar man nu låta vem som helst begagna sig av tågförbindelserna, ty antalet ovana resenärer synes mig ha ökat betänkligt. Detta resulterade i en hel del platsförbistring, och den för undertecknad synnerligen obehagliga situationen att bli uppläxad av en snutig ung Fröken. Dessutom voro tåget tvunget att vid upprepade gånger göra halt å färden österut. Jag finna det märkligt att vi haver teknik att kunna placera en person å Månen men icke lyckas med att få tågen att gå i tid. Detta är inte mindre än en skandal och tangerar subversiv verksamhet. Återigen måst anklagandets finger riktas mot det obehagliga tillika maktfullkomliga Fru Statsrådet Messing, vilket har det övergripande ansvaret för sagda institution. Fru Statsrådet uppmanas att göra bot och bättring, samt tillse att Statens (vilket är en horribelt possesivt pronomen, ty det borde med rätta heta Hans Majestäts Järnvägar, dock krävas en uppryckning av monumentala mått innan vi kan associera denna skälmorganisation med vår Gode Monark) Järnvägar bättrar sig å det snaraste. Om inget görs inom kort yrkar undertecknad å att Fru Statsrådet entledigas från sin tjänst och i stället får tjänstgöra såsom ansvarig för klagomål hos sagda transportinstition. Detta torde vara ett lämpligt straff, och jag emotser att Fru Statsrådet å det snaraste rensar upp i den veritabla drängstugan, då följderna är digra för hennes del.

Nåväl, när undertecknad sent om sider ankom Lärdomsstaden blevo man inviterad att dinera med Br. W. Efter en mycket väl tillredd måltid begav man sig till den nordligaste av nationer där en del rusdrycker konsumerades.

Lördagen bjöd på samkväm å Br. Skattmästares residens. Br. S, Br. H samt Hofnarren voro inviterade och de yngre i skaran fann sig placerade i köket. Detta är uppbyggelig verksamhet för unga personer, att lära sig sin plats i det sociala sammanhanget, samt få en praktisk lektion i huru äldre och mer förståndiga personer skall bemötas.
Aftonen voro mycket händelserik, och undertecknad styrde icke stegen mot sitt residens i Katedralens skugga förrän i den arla morgonstunden om Söndagen.

1 Comments:

Blogger Fredo said...

Fantastisk blogg! Har sökt efter en dylik som inte är så egofixerad som de flesta. Tonen och upplägget är uppfriskande om än något unken. ; )

18/7/06 12:12  

Skicka en kommentar

<< Home