Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

torsdag, september 28, 2006

Torsdag (om förmiddagen)

Grå skyar över Residensstaden. Man emotser regn eller möjligen snö.

Å det första vill undertecknad be om ursäkt till de värderade läsarna då man icke har funnit tid att uppdatera sin så kallade blogg. Detta bero ytterst å det faktum att ens arbetsbörda har tagit ohemula proportioner. Missförstå undertecknad rätt; man är å intet sätt arbetsskygg men då man icke ens finna tid till de uppbyggeliga aktiviteter vilka äro själva förutsättningarna för ett produktivt arbete i Hans Majestät Konungens tjänst finner man måhända att för mycket arbete inverkar menligt å ens person och hälsa.

Det om detta. Man är nu tillbaka å Hans Majestät Konungens Ämbetsverk i Dalarne, där man så att säga har fått sätta tänderna i en diger lunta medelst så kallade ärenden vilka kräva undertecknads tid. Det synes undertecknad som om Hans Majestät Konungens Provins Dalarne icke har förvaltats å ett föredömligt sätt, vilket genererar så kallat merarbete för undertecknad. Detta är icke gentlemannamässigt av de tillsyningsmän vars uppdrag det är att administrera Hans Majestät Konungens Provins, och bekräfta undertecknads hypotes att de är alla illgärnings tillika löskerkarlar!

Nåväl en liten utvikning kring föregående veckas aktiviteter; Om fredagen besökte man Kungliga Hufvudstaden för ett möte med en kollega i Hans Majestät Konungens tjänst. Om kvällen begav man sig till Lärdomsstaden vid Fyris där man hade det stora nöjet att deltaga å Broder S tillika Öskarls så kallade födelsedagsfest. Detta voro amusant tillika uppbyggeligt och undertecknad styrde icke stegen mot sitt residens i Katedralens skugga förrän i den arla morgonstunden. Om lördagen voro man inviterad att deltaga å en formell tillställning, vilket innebar att man missade den så kallade Älgstämman med den redliga och högst ärbara HBF Birkarlarna. Man kan som kuriosa nämna att man numer uppbär en styrelsepost i denna församling. Söndagen ägnades åt kyrkliga ting.

Innevarande vecka har helt och hållet ägnats åt arbetet. Såsom salig Hr Luther uttryckte det är det som bekant den högsta glädjen, även om man ibland tvivlar å sagda sentens. I eftermiddag skall man å tjänstens vägnar bege sig till bruksorten Borlänge för att därstädes deltaga å ett så kallat serminarium rörande den sociala ekonomin. Måhända icke undertecknads område, men noblesse oblige.

Å den politiska fronten synes det undertecknad som om det Centrala Partiet önskar ställa till så kallat bråk i alliansen. Man är alls icke förvånad. Vidare kan nämnas att Fröken Sjödin vilken företräder ungsocialisterna i Konungariket Sverige idag står inför skranket åtalad för osedligt tillika våldsamt beteende å ett värdshus i Kungliga Hufvudstaden. Politik synes undertecknad vara en verksamhet endast lämpad för kretiner medelst låg panna och slö blick, drag vilka är särskilt framträdande hos Fröken Sjödin.

4 Comments:

Blogger Hanna said...

Det kan inte hjälpas Eugéne, jag är ständigt förbannat nyfiken.

Varför du åker till Stockholm hela tiden?
Varför envisas du med att bo i Falun, när det ändå är i Uppsala du vill vara?
Varför besöker du kyrkan på söndagarna (en dag som för oss andra är bokad för illamående, huvudvärk och pizza)?

28/9/06 15:28  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Kära Fröken Jemth

Som den kavaljer man är skall självklart Era frågor besvaras i tur och ordning:

Anledningen till att undertecknad plägar besöka Kgl Hufvudstaden i parti tillika minut bero å det faktum att Hans Majestäts Konungens Ämbetsverk i Dalarne är underställd Hans Majestät Konungens ministerium i Kgl Hufvudstaden. Därav måst man som ämbetsman besöka dessa ministerium i syfte att lära sig mer om den politik Hans Majestät önskar att Ämbetsverket skall föra.


Undertecknad har kommit till den insikten om att tiggare icke kan vara kräsna. Anställningen i Residensstaden i Dalarne är trots den lantliga och alltigenom bakåtsträvande miljön tämligen fördelaktig för undertecknad. Yttermera visso bör tilläggas att såsom varandes historiker tillika statsvetare, tillhör man ett skrå i vilket det gå tretton å dussinet vilket gör att man måst söka sig ut i provinserna för att finna anställning

Kyrkan är en synnerligen uppbyggelig aktivitet, vilken undertecknad uppskattar mycket. Dock skall tillstås att det har hänt vid mer än ett tillfälle att även undertecknad lidit kopparslagare då man emottagit vår Herres ord i Hans kyrka. Pizza är en vederstygglighet vilket undertecknad i allt görligt söker undvika.

28/9/06 20:16  
Blogger Gustav said...

De funderingar som funnits hos Hanna har jag också haft.

Ha en trevlig helg Eugéne.
Imorgon skall jag erövra världen är det tänkt. Risk står på spel.

28/9/06 22:38  
Blogger Dåcktor Erik said...

Högt ärade Broder,

det är med glädje undertecknad läser ett nytt inläg i Broderns sk blogg.

Undertecknad läser också med glädje i den Snabba Avisen, av andra kallad Expressen, att folkkommissarie Ulvskog anses vara på väg att få den i politiska sammanhang allt för sällan begagnade sparken.

29/9/06 12:06  

Skicka en kommentar

<< Home