Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

torsdag, augusti 17, 2006

Torsdag (om förmiddagen)

Höga skyar och solsken över Residensstaden.

Jubel och lycka! Undertecknad har i den veritabla kulturskymningen i Residensstaden funnit ett värdshus vilket serverar ärtsoppa. Helt i strid med det ohemula Folkhälsoinstitutets så kallade rekommendationer ämnar undertecknad även inmundiga en kopp punch till sagda rätt.
Detta anser undertecknad vara en rättighet och man betackar sig för snutiga tillika lågpannade världsförbättrare vilka önska styra huru många kalorier undertecknad inmundigar per dag. Om vi till äventyrs skall hålla oss medelst en förmyndarregim skall den vara Rex Dei Gratia och icke några partianknutna kretiner.

Vidare har man om morgonen och förmiddagen hunnit med att ägna sig åt för Hans Majestät Konungens Provins Dalarne, vitalt arbete. Länet är tämligen eftersatt och undertecknad emotser att man måst genomdriva ett gigantiskt uppryckningsarbete för att få fason å detsamma. Nu månde den uppmärksamme läsaren påpeka att undertecknad anser att förändring är likamed förnedring. Detta är sant men med den modifikationen att i Hans Majestät Konungens Provins Dalarne högaktas icke det som gammalt och fornt var, utan endast det som den brottsliga tillika obehagliga regimen och dess kreatur har tutat i dalfolket.

Om helgen ämnar undertecknad bevista den redliga HBF Birkarlarnas Surströmmingsstämma. Undertecknad emotser att detta kommer att vara en av sensommarens absoluta höjdpunkter. Mången lärd diskurs kommer att föras, och en försvarlig mängd alkohol kommer att konsumeras. Yttermera visso är det måhända sista möjligheten att konsumera denna ädla rätt, ty utfiskningen av Östersjön hotar denna svenska kulurstorhet. Detta är ynkligt och undertecknad uppmanar det skälmaktiga Fru Statsrådet Sommestad att taga i med så kallade krafttag för att stävja denna oroväckande utveckling. Dock synes det undertecknad att det skälmaktiga tillika fult friserade Fru Statsrådet är mer intressera av att förbjuda så kallade minkfarmar än att göra något för den större miljön. Ynkeligt! Säger undertecknad medelst emfas.

Undertecknad har även det stora nöjet att presentera vinnaren i undertecknads så kallade limerick-utmaning till de värderade läsarna. Hr Erik deducerade att limericken handlade om salig Konung Carl Johan. Hr Eriks så kallade blogg återfinns här http://userfriendlydoc.blogspot.com/

9 Comments:

Blogger Hanna said...

Vad står HBF för? Det är hög tid för en förklaring.

17/8/06 17:43  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

HemBygdsFöreningen...även om det i vissa kretsar handlar mer om hembrännt och liknande.

18/8/06 08:50  
Blogger Hanna said...

Va? Är det sant? En hembränt-förening!
När får jag en anökan om medlemskap skickad till mig? Jag vill vara VIP-medlem!

18/8/06 10:19  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Undertecknad skall höra sig för om detta.

18/8/06 10:53  
Blogger Stefan said...

Heja Bajjen Friskt humör...hade man kunnat tro men eftersom ett litet men ack vitalt "h" saknas är nog broder Eugéne´s tolkning mer med saken överensstämmande

18/8/06 17:47  
Blogger Izis said...

Du verkar vara en intressant prick.

18/8/06 20:27  
Blogger Gustav said...

Oh. Surströmming, en riktig delikatess.
Så mycket som jag tycker det är gott, lika mycket tycker jag synd om de som inte har förstått vad allt handlar om när det gäller surströmmingens goda smak.

Ha en trevlig helg.

18/8/06 21:37  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Hr Stefan

Undertecknad är något avvaktande då det gäller Hammarby. Dock skall tillstås att undertecknads gudson är en fantatisk så kallad Bajen-supporter trots sin ringa ålder.

Fröken Izindra:

Är i vanlig ordning allt för vänlig gentemot en enkel skrivare.

Hr Gustav

Undertecknad ämnar ha en fantastisk helg och detsamma tillönskas unge herrn

19/8/06 00:31  
Blogger Dåcktor Erik said...

Undertecknad läser med glädje och stolthet den lilla notisen om undertecknads historiekunskaper.

Dock tillåter sig undertecknad blygsamt att påpeka att undertecknad i Hans Majestät Konungens 31a regeringsår utnämnts till Doktor, vilken titel skola användas i formella sammanhang.

19/8/06 12:31  

Skicka en kommentar

<< Home