Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

fredag, augusti 11, 2006

Fredag (om förmiddagen)

Växlande molnighet över Lärdomsstaden.

Undertecknad har icke gjort många så kallade knop under innevarande dag. Man har vaknat, läst de rapporter vilka man av Hans Majestäts Tillsyningsman å Ämbetsverket blivit ålagd att läsa, intagit frukost samt tittat runt å diverse så kallade bloggar. Å det hela taget en mycket bra start å Fredagen.

Gårdagen bjöd å umgänge medelst unga Fröken N samt Br. tf. Sekreterare R-S. Supé intogos icke förrän efter klockorna å Katedralen slagit det tionde slaget. Undertecknad gör icke helt opåkallat kopplingen till salig drottning Desideria, vilken var känd för sina sena vanor. I övrigt måst berättas att man har införskaffat en så kallad operakäpp av antikt format vilken gå synnerligen väl tillsammans medelst undertecknads frack. Nu saknas endast en Svärdsorder å bröstet innan man kan kalla sig en fullfjädrad kavaljer.

I afton är man inviterad till Br. W tillika StrK. residens där det bjuds till supé och tillhörande groggbuffé. Vad stegen styras därefter låter undertecknad än så länge vara osagt. Dock kan man utan att fara med osanning hävda att aftonen kommer att bli uppbyggelig tillika amusant. Även unga Fröken N är inbjuden; undertecknad är av den uppfattning att det kommer att göra det lilla livet gott att få socialisera med redliga och ärbara undersåtar och icke de subversiva element vilka tidigare har utgjort hennes umgängeskrets.

Vidare har undertecknad fått kännedom att endast en av fem medborgare i Amerikas Förenta Stater hyser tilltro till Hr Professor Darwins evolutionslära. Det är så man måst gnugga sig i ögonen. Har Upplysningen och dess ideal icke nått till den amerikanska kontinenten? Det synes undertecknad att det är å sin plats att återbörda de 13 kolonierna till Hennes Majestäts domän och återgå till devisen "taxation without representation" för dessa bakåtsträvande kretiner.

5 Comments:

Blogger Neggot said...

Att vi såpass lättvindigt gav upp kronans kolonier måste ses som ett av de största sveken mot flaggan genom alla tider. Vad gäller Norge finner jag inga ord, jag får endast hjärtklappning och huvudvärk.

11/8/06 13:44  
Blogger Stefan said...

du skriver helt underbart! kretiner, amusant, kavaljer...

hatten av ,)

11/8/06 14:01  
Blogger Stefan said...

Undertecknad har på eget bevåg utan att ta i akt de äskade förfrågningar som börigt voro, länkat till vederbörandes så kallade blog.

*bugar djupt*

11/8/06 14:13  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Unge Hr Torstensson:

Det är i sanning ett oskick när man beaktar historien. Ty Finland torde som alla vet vara en integrerad del av Riket, och det är en påtvingad skilsmässa mellan Östra och Västra rikshalvan, icke något som redliga undersåtar önskar. Norge är, likt salig Konung Carl Johan förstod en naturlig del av Konungariket och skilsmässan är torde icke äga laga kraft.

Hr Stefan:

Undertecknad är mållös av de alltför vänliga omdömena. Att Ni har funnit godheten att länka till undertecknads så kallade blogg är mycket hedersamt.

11/8/06 14:37  
Blogger Fluffgubben said...

Käre kollega!

Det är allmänt känt att de personer som har sitt hemvist å amerikas förenta stater, generellt ÄR kretiner och pultroner. Lågpanna och ett öga placerat i ansiktets vardera hörn äro legio. Därtill vill jag tillägga att även undertecknad finner er "blogg" så amusant, att även jag, såsom broder Stefan, numer promoverar er å främre sidan av min egen "blogg".

Underdånig som alltid.

//Norman B Fibbler,esq.

11/8/06 21:32  

Skicka en kommentar

<< Home