Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

onsdag, juni 14, 2006

Onsdag (om eftermiddagen)

Haver under större delen av innevarande dag vandrat omkring i tron att det voro torsdag. Kan det vara så att avsaknaden av ärtsoppa med tillhörande punch samt pannkakor har tagit sin tribut? Det synes mig hart när omöjligt att få denna rätt till livs å torsdagarna här i Residensstaden. Jag vädrar en konspiration!

I övrigt fortgår undertecknads arbete å H M Konungens ämbetsverk. Under dagen har olika uppbyggeliga initiativ dryftas, för att ge kollegor å andra ämbetsverk en inblick i den komplexa verklighet vi lever i.

Vädret haver ändrat karaktär, och i stället för subtropisk hetta uppleva vi nu en period medelst något lägre värme och ökande molnighet. Detta torde vara en god nyhet för de av undersåtarna vilka plågas av för höga temperaturer.

I övrigt ställer sig undertecknad tveksam till den amerikanisering vilken pläga vara norm i Konungariket Sverige. Icke kan man, medelst stöd i grundlagen, med gott och rent samvete kalla H M Konungens Landshövding för "governor". Jag hävda medelst viss bestämdhet att den korrekta översättningen torde vara Lord Lieutenant, vilken är den gängse benämningen i Det Förenade Konungadömet Storbritannien och Nordirland.

Helgen närmar sig och med detta undertecknads snara återfärd till Lärdomsstaden vid Fyris. Jag se med tillförsikt an detta.