Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

måndag, september 04, 2006

Måndag (om eftermiddagen)

Tunga skyar över Residensstaden i Dalarne. Undertecknad emotser regn.

Åter å sin kammare å Ämbetsverket i Dalarne. Resan hit gingo tämligen smärtfritt, måhända har Fru Statsrådet Messing bestämt sig för att slutligen ta i med hårdhandskarna emot drummelmentaliteten vilken råda å Statens Järnvägar. Undertecknad misstänker dock att det endast är ett spel för gallerierna då valet står för dörren, och det ligger i Fru Statsrådet Messings intressen att framställa sina egna intressen in en positiv dager. Detta lura dock icke undertecknad. Man är en luttrad undersåte vilken lätt genomskådar den olagliga tillika obehagliga regimens patetiska försök att bättra på den flagnande fernissan.

Gårdagen spenderades i Lärdomsstaden vid Fyris. Dock kunde man icke nedteckna någon betraktelse beroende å det faktum att undertecknads så kallade datamaskin har funnit för gott att haverera. I dessa dagar av så kallat dataintrång och liknande är det således befogat att misstänka att Folkkommissarie Ulvskog och kreaturen i hennes tjänst måhända har saboterat densamma för att tysta den rättmätiga kritik vilken undertecknad pläga nedteckna å sin så kallade blogg. Nästa steg i dessa mörkermäns plan torde vara en väpnad insats riktad emot undertecknads residens i Lärdomsstaden, men man lovar de vördade läsarna att man icke ämnar sälja sig billigt. Likt Sven Dufva vid Virta Bro kommer man ståndaktigt att försvara den grundlagsskyddade rätten att fritt yttra sig!

Det om detta, söndagen bjöd förutom högmässa å samkväm medelst den Engelska Föreningen. Dock blev det inte som planerat någon cricket, utan man fingo nöja sig medelst att intaga en kopp te å ett av Lärdomsstadens konditorier. Trivsamt å det hela taget.

Under aftonen tillsåg man att ens skjortor blevo tvättade samt att ens kostymer borstade. Man ämnar ju som bekant, icke lunsaktigt drumla runt å Ämbetsverket som vore man en simpel daglönare. En lojal ämbetsman i Hans Majestät Konungens tjänst klär sig och uppträder alltid korrekt. Dygden, Äran, Plikten och Fäderneslandet äro ledorden.

I afton flyttar man in i sitt nya, temporära boende i Residensstaden. Tack vare ens rekorderliga kollega å Ämbetsverket, Fröken A, kan man nu logera mer ståndsmässigt än tidigare. Detta torde hjälpa en att ta sig igenom den så kallade arbetsveckan då man måst befinna sig i den lantliga och bakåtsträvande Residensstaden.

Dock kvarstår ett par timmar i Hans Majestät Konungens tjänst innan man må bege sig hemåt. En mängd, för Hans Majestät Konungens Provins Dalarne vitala, uppgifter kräva undertecknads uppmärksamhet.

3 Comments:

Blogger Hanna said...

"... då man måst befinna sig i den lantliga och bakåtsträvande Residensstaden."

Äh. Common. Så jäkla farligt kan det väl ändå inte vara. Det är inte för intet Falun faktiskt är residensstad.

4/9/06 17:22  
Blogger Dåcktor Erik said...

Undertecknad önskar högt värderade Brodern all lycka med den nya ståndsmässiga om än temporära bostaden. Må snarast en permanent bostad infinna sig i högt värderade Broderns liv.

Frk Hanna må förstå att mången Residensstad är Residensstad just för intet. Då undertecknad är uppvuxen i en dylik Residensstad har undertecknad sedan länge insett detta.

4/9/06 23:20  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Kära Fröken Jemth

Residensstaden i Dalarne saknar det en redlig kavaljer efterfrågar. Det är omöjligt att få tag å engelska rökverk. Det finnas endast en butik vilken saluför så kallade kompakta skivor. Det kulinariska utbudet är under all kritik, samt att det formligen kryllar av så kallade epa-traktorer om aftnarna.

Bäste Bror tillika Hr Doktor

Man tackar ödmjukast för de vänliga orden. Bostaden torde göra undertecknads vistelse i Dalarne något mer överkomlig.

5/9/06 09:27  

Skicka en kommentar

<< Home