Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

lördag, september 02, 2006

Lördag (om förmiddagen)

Höga skyar och strålande solsken över Residensstaden.

En kort betraktelse då kopparslagaren gör sig gällande. Den festliga tillställningen under förutvarande afton voro amusant dock lida undertecknad sviterna av densamma under innevarande dag. Nåväl; Br. N tillika Skattmästare firades ordentligt ty denne redlige broder ämnar lämna icke endast Lärdomsstaden utan även Konungariket Sverige. Således hade ett par av bröderna ordnat med festligheterna för att ge honom ett tecken å vår uppskattning.

Under dagen skall Hr Biskopen Wejryd installeras som Ärkedito. Undertecknad har fått kännedom om att Hans Majestät Konungen samt Hennes Majestät Drottningen kommer att närvara vid ceremonien i Katedralen. Undertecknad ämnar att deltaga och måhända ges det tillfälle att överlämna en suplik till Hans Majestät där missförhållanden i Konungariket Sverige pekas ut. Detta torde vara det enda sättet att komma till rätta med det oskick vilket råda. Vi får se detta an.

Avseende kyrkliga spörsmål finner man att Hr Biskopen Wejryd framstår som en mer redlig talesman för Högvördige Prästeståndet än Hans Högvärdighet Hammar. Denne är en slem kanalj vilken bakom ämbetets helgd plägat gå den olagliga tillika obehagliga regimen Perssons ärenden. Detta är ett lymmelstreck av värsta sorten, och undertecknad glädja sig storligen att denne skälm ny förpassas från offentlighetens ljus.

9 Comments:

Blogger SixesAndSevens said...

Verkar som att kopparslagaren blivit en frekvent besökare hos herrn..? Jag är fortfarande väldigt nyfiken på denna "överraskning"... Någon chans att herrn kommer berätta mer..? :)

2/9/06 12:54  
Blogger Gustav said...

Stiligt.
Hoppas det blir en trevlig dag på ceremonin.

Må väl.

2/9/06 13:34  
Blogger Izis said...

Tack ska du ha! Det som skall göras är redan gjort... Tillönskar dig en trevlig söndag.

3/9/06 15:00  
Anonymous Anonym said...

Och icke toge du chansen att göra som undertecknad, vilket skulle göra landet gott.
Det vi tog den eländige Gusaf för är nu verklighet i riket och vi står där utan previlegier.

4/9/06 13:04  
Anonymous Anonym said...

Måste ställa spörsmålet av vilken adlig ätt är ni?

4/9/06 13:06  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

JJ Ankarström

Undertecknad befatta sig icke medelst patrask vilka anamma namn efter en kungamördare.

4/9/06 13:21  
Anonymous Anonym said...

Som Joel Emanuel Hägglund engligt skillingtrycket kan icke jag heller dö utan komma i alla tider att försvara det adliga ståndets rättigheter.
Å äro det så att Ni icke vill säga om ni tillhöra det högre ståndet får jag be någon annan av oss nesligen och felaktligen brakta om livet hemsöka er i era drömmar.

4/9/06 14:09  
Anonymous Anonym said...

Hej du,
Du vet väl om vem Sven Dufa var och blev. Efter kriget 1809 var han en av dem som valde att komma till Sverige. De som varit i kriget fick fritt välja om de ville gå till Sverige eller storfustedömet Finland. Förutsatt att de inte begärde något eller tog med sig egendom när de gick över gränsen.
Blev nybyggar i Lappland först inom Lycksele sedan inom Vilhelmina.
Han kom att i långa stycken föra ett oregeligt liv med fylla på marknaden i Lycksele osv.
Hans riktiga namn var Zaharias Bång.
Ligger begravd på Vilhelmina kyrkogård.
Om du vill så läs gärna Valdemar Lindholms böcker om kriget 1808-09 och du kommer att få en hel del om denne lappmarkens omskrivne man.
När vi talar om detta krig och med tanke på ditt historieintresse kan jag nämna om omröstningen om Torneå skulle tillhöra Sverige eller Ryssland. Ryssland vann med stor majoriet - Sverige fick 3 röster. För vem vill tillhöra det bankrutta Sverige när man kunde få vara en del av det välmående Ryssland. Sverige förlorade låstet om Torneälven, vilket var en katastrof.
Men si, då bygger man upp en ny stad och den kom att heta Haparanda.
Nyttig kunskap för dig att ha som Birkarl.
Föresten; Folkomröstningar om man vill tillhöra Sverige eller inte är ingen lysande historia för svensk del. När man skulle röst om den sista svenska kolonin S.T Bartolomey
skulle tillhöra Frankrike eller Sverige fick Sverige en röst och det var postmästaren för han visste att han skulle bli arbetslös om Frankrike skulle ta över.
Ja se, historia det är kul det.
Mer historiekunskap och vi har roligare i livet.

4/9/06 14:59  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Bäste Bror Erik-Oskar

Undertecknad skall lägga detta å minnet. Samt sekondera brodern i hans så kallde slutkläm.

DMÄ!

4/9/06 15:42  

Skicka en kommentar

<< Home