Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

lördag, augusti 19, 2006

Lördag (om förmiddagen)

Växlande molnighet över Lärdomsstaden.

Dagen började allt för tidigt, ty undertecknad vaknade innan dess klockan å Katedralen hade slagit åtta. Då man icke behöva stiga opp i ottan skall man givetvis vakna tidigt.

Dock medan dagen har förlupit har man funnit sig i den angenäma situationen att få göra sällskap å en promenad med en ung fransk Fröken. Ambitionen är att ge sagda Fröken en guidning av Lärdomsstaden, och förutsatt att hennes så kallade förkläde giva sitt medgivande, traktera henne å ett av Lärdomsstadens konditorier.

Om aftonen står den redliga och ärbara HBF Birkarlarnas Surströmmingsstämma å programmet. Undertecknad har under dagen lämnat en skjorta till tvätteriet för att kunna vara representabel å sagda tillställning. Man emotser att mången lärd diskurs kommer att hållas, samt att skönsången kommer att höras över Lärdomsstaden. Man inser dock att priset för att inmundiga den ädla rätten bliva att man måst gå okysst hem. Nåväl en kavaljer måst offra sig för konsten och traditionen.

Trots att undertecknad känna sig nöjd och belåten med tillvaron finner man dock saker vilka få det rättmätiga raseriet att skumma. De så kallade kvällstidningarna och dessas usla så kallade journalistik. Ingen person vid sunda vätskor är intresserad av hur Fru Danielsson gingo ned i vikt. Ej heller vilka amorösa fantasier undersåtarna i Konungariket plägar hålla sig med. Journalistiken skall enligt undertecknads ringa mening verka uppbyggeligt och icke ägna sig åt snusk och okristelig verksamhet. Man hemställer således att Hans Majestäts Indragningsrätt ånyo dammas av och göres till lag i Konungariket Sverige. Detta torde lära de skälmaktiga tillika obehagliga journalisterna att veta hut!

11 Comments:

Blogger SixesAndSevens said...

Surströmming dödar!! Ät inte.

19/8/06 13:54  
Blogger Izis said...

Vad är struntläsning?

20/8/06 12:17  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Fröken 6:s & 7:s

Surströmmingen är en ädel fisk vilken å intet sätt dödar utan stärker och verkar uppbyggeligt å en redlig kavaljers karaktär.

Fröken Izindra:

Struntläsning torde vara all den litteratur och/eller journalistik vilken icke har ett uppbyggeligt syfte; Närmast tänka undertecknad å den så kallade kvällspressen.

20/8/06 13:18  
Blogger Hanna said...

... och du anser inte att det här surströmmingspartyt du nu varit på (och som jag och Barbie-Jenny inte blev bjudna till) är värt en bloggpost?

Berätta allt!

20/8/06 19:26  
Blogger Gustav said...

Liksom Fröken Jemth så är jag nyfiken på att läsa om Surströmmingstillställningen.

Är det ok om jag länkar dig från mitt näste förresten?

Må väl.

20/8/06 22:14  
Blogger S-Man said...

Gärna mer om surströmmingspartyt!
Skandaler?
Ragg?

=)

(ndgqq)

20/8/06 23:31  
Blogger Stefan said...

Bäste Broder!

En hyllning till eder ära är utställd på undertecknads så kallade blogg...

Eder ödmjuka medbloggare

21/8/06 00:13  
Blogger Smiley said...

Man kan väl slippa vara okysst om man lägger tillräckligt energi på att få en fröken att inmundiga en bit av surströmmingen =)

21/8/06 09:59  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Fröken Jemth, Hr Gustav och Hr Snubben:

Numera återfinns en redogörelse för undertecknads bravader å undertecknads så kallade blogg.
Det går förövrigt mycket bra att länka till densamma.

Hr Stefan:

Undertecknad är stum. Detta måst vara en av de största ärebetygelser en enkel skrivare i Hans Majestäts tjänst kan erhålla.

21/8/06 10:00  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Fröken Smiley

Nu voro det så att endast bröder fick möjlighet att bevista Stämman

21/8/06 10:00  
Blogger Smiley said...

Usch va tråkigt!

:)

21/8/06 10:02  

Skicka en kommentar

<< Home