Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

måndag, juli 31, 2006

Måndag (om förmiddagen)

Växlande molnighet över Residensstaden.

Åter å sin kammare efter långhelgen i Lärdomsstaden vid Fyris. En helg vilken bjöd på mången amusant händelse.

I vanlig ordning visade sig Statens Järnvägar vara ett otillförlitligt transportmedel. Jag anar det snutiga tillika obehagliga Fru Statsrådet Messings hand bakom detta. Mången försening å vägen till Lärdomsstaden, parat med en elakt hög temperatur i tågvagnen. Detta är intet ett acceptabelt sätt för en gentleman att förflytta sig å, och jag uppmanar Fru Statsrådet Messing att å det snaraste vidta nödvändiga åtgärder för att råda bot å detta förfall.

Dock hade undertecknad sällskap av en engelsk fröken, med vilken undertecknad kunde föra en upplyst diskurs kring tidenderna från Det Förenade Konungariket Storbritannien och Nordirland. Hennes Majestät Drottning Elizabeth II synes vara vid god vigör, vilket bådar gott inför framtiden. Britterna är i gemen goda undersåtar, och de skänka regelbundet tack till sin landsmoder för Hennes goda och rättrådiga styre.

Om fredagen underhöll undertecknad å sitt residens i Katedralens skugga. Inbjudna voro Br. W samt Br. H. Unge Br. H stod för matlagningen, en uppgift han klarade medelst bravur. Efter avslutad kaffe och avec begick vi oss å den Norrländska Nationen där en hel del drycker konsumerades. Här strålade vi även samman medelst två näpna unga fröknar, med vilka vi slogo sällskap till Södermanland-Nerikes Nation.

Aftonen bjöd på både pardans och upplyst konversation, vilken varade fram till den arla morgonstunden. Å det hela taget en mycket givande afton.

Lördagens vedermödor voro inga, och undertecknad ägnade dagen åt diverse uppbyggeliga aktiviteter. Supé intogs å Gästrike-Hälsinge Nation tillsammans med Hofnarren, varpå stegen styrdes vidare i Lärdomsstaden. Dock gjorde undertecknad ett gravt misstag då man plägade att hyra spelfilmen Aeon Flux. Detta är sannerligen icke uppbyggelig eller innehållsrik film.

Söndagen kallade till Högmässa i Katedralen och under aftonen höllos ett möte med Sällskapets upplysta styrelse. Tågfärden tillbaka till Residensstaden voro händelselös, förutom ett längre uppehåll i den provinsiella staden Hedemora. En ung gosse i kupén ställde frågan till sin medföljande moder varför "vi voro tvugna att stå uppställda här ute i vildmarken?" avseende uppehållet. Något som oundgängligen fick undertecknad att nicka menande. Det är en del av konspirationen.

Å den politiska fronten råda stiltje, dock sågo undertecknad å televisionens morgonutsändningar att en enorm så kallad pipeline skola konstrueras å Östersjöns botten. Detta kommer att leda till svåra påfrestningar för detta svenska innanhav och i vanlig ordning tiga den brottsliga tillika olagliga regimen tyst om detta. Vad som lade 'insult to injury' är att det är Konungariket Sveriges arvfiender Förbundsrepubliken Ryssland och Förbundsrepubliken Tyskland vilka står bakom detta vansinnesprojekt, och att sträckningen skola löpa mellan de gamla svenska orterna Viborg och Greifswald. Undertecknad uppmanar således med emfas det lågpannade Fru Statsrådet Sommerstad att å det snaraste piska upp ett motstånd mot detta veritabla Babels Torn, och att Hans Majestäts Försvarsmakt försätts i högsta beredskap för att kunna säkerställa det svenska innanhavets fortlevnad. Måhända är det å sin plats att man i Arfurstens Palats dammar av den gamla goda utrikesdoktrinen "Dominium Maris Baltici" och lär uppkomlingsstaterna en läxa!