Beauharnais betraktelser

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala / Falun, Uppland / Dalarna, Sweden

"Det var inte bättre förr, men det är sämre nu" Lojal tjänsteman i H M tjänst vilken pläga klaga å förfallet i Konungariket Sverige, och således leda motståndet mot den urbana slentrianvänstern och dess handgångna män! För god smak mot drängkultur och struntläsning!

onsdag, februari 14, 2007

Onsdag (om eftermiddagen)

Tunga skyar över Lärdomsstaden vid Fyris. Man emotser att snö är att vänta.

Man måst inleda med att be om ursäkt för den hibernation vilken undertecknads så kallade blogg intagit under den senaste tiden. Detta bero ytterst å tråkiga samt ytterst positiva tidender.

Först bör anföras att man icke längre behöva vistas i den bakåtsträvande och allt igenom ohemula tillika illojala provinsen Dalarne. Då Hans Majestät Konungen i sin outsägliga godhet tillika vishet har belagt sitt Ämbetsverk medelst ett sparbeting löste detta sig så att undertecknad fingo kvittera sin tjänst. Måhända olägligt då man vant sig vid en högre inkomst än det som studier inbringa men å andra sidan slippa man nu se de lågpannade dalkarlarna samt dessas löskerkäringar. Å det hela taget är man ytterst nöjd att icke längre behöva vistas ute i Provinserna, ty undertecknads arbete i syfte att sätta denna eftersatta bygd å fötter har mötts med tredskande allmoge och man är övertygad att enda sättet att bringa ljus och civilisation till Dalarne är medelst eld och järn.

Vidare kan anföras att den redlige Hr Professorn tillika förutvarande Hr Inspektorn vid den Norrländska Nationen Stig Strömholm gjort en så kallad inlaga i en av Kgl. Hufvudstadens morgonaviser, där han å ett föredömligt sätt talar för de risker vilka må drabba nationerna i Uppsala om den slemme kanaljen Hr Leijonborg tillåts härja fritt å utbildningsdepartementet. Man emotser att skälmen Leijonborg å det snaraste ber om tillgift för sina drummelfasoner. Vidare bör Hr Professor Strömholm utses till HM Konungens närmaste rådgivare samt bestås medelst en adelstitel.

Det om detta. Nu väntar så kallade arbetsansökningar.

Gud Bevare Konungen och Fäderneslandet